این آموزش از وبسایت مجله شبکه نقل می شود. برای آموزش میکروکنترلر AVR و آردوینو می توانید وبلاگ آموزش میکروکنترلر الکترولب را دنبال کنید.
امروزه، پروژههای رو به رشد بسیاری توسط Raspberry Pi توسعه یافته و تواناییهای بالقوه آن بسیار نامحدود است. به هر حال، این فقط ارزش سختافزار نیست که باید در نظر گرفته شود. Raspberry Pi یک کامپیوتر مبتنی بر سیپییوهای ARM است که قادر به اجرای انواع سیستمعاملها تحت عنوان «توزیع» است که هریک امکانات متفاوتی را برای کاربر فراهم میسازند. در اینجا به سه توزیع موجود برای Raspberry Pi نگاهی میاندازیم که در واقع معروفترین توزیعها هستند؛ Raspbian، لینوکس Arch و RISC OS. هریک از این توزیعها که برای سختافزار موجود در Raspberry Pi بهینه شدهاند، از armhf استفاده میکنند که مجموعهای از دستورالعملها است که از معماری ریاضی ممیز شناور سختافزار Raspberry Pi پشتیبانی میکند. یعنی، عملیات موجود در این سیستمعامل، بسیار سریعتر و کارآمدتر از دستورالعملهای یک سیستمعامل بدون armhf اجرا میشوند.
Raspbian
Raspbian نخستین توزیع Raspberry Pi است که برای کاربران جدید مناسب است. این توزیع مبتنی بر لینوکس Debian است و همانطور که اشاره شد، بهطور کامل برای سختافزار Raspberry Pi بهینه شده است. همچنین، یک نقطه شروع بسیار خوب است؛ زیرا شامل تعداد زیادی برنامههای از قبل نصب شده است که به شما در نصب و اجرای Raspberry Pi کمک میکند. Raspbian یک سیستمعامل مستندسازی شده با جامعه کاربران پویا و در حال گسترش است. نصب و راهاندازی نخستین Raspbian طوری طراحی شده است که تا حد امکان قابل درک باشد. سیستمعامل Raspbian بسیار ساختیافته و توسعهیافته است. اجرای LXDE بهعنوان محیط دسکتاپ و Openbox بهعنوان مدیریت پنجرهها، Raspbian را به سیستمعامل مناسبی برای منابع سیستمی محدود در Raspberry Pi تبدیل میسازد.
برای استفاده از Raspbian به دانش زیادی نیاز نیست و با اندکی کار روی آن ممکن است به یک سیستمعامل با کارایی کامل تبدیل شود (شکل 1). پس از نصب Raspbian میتوانید برنامههایی از قبیل اسکرچ را که یک برنامه گرافیکی برای مبتدیان است و زبان برنامهنویسی که میتوان با آن بازیها و کتابهای داستان ایجاد کرد، اجرا کنید. همچنین، پایتون بهعنوان یک زبان برنامهنویسی در آن موجود است که برای مبتدیان چندان مناسب است.
Arch Linux
Arch بهعنوان توزیعی از لینوکس با عمری حدود یازده سال سیستمعامل بسیار جالبی است که امکان مینیمالسازی و تصحیح کد را دارد. این سیستمعامل در Raspberry Pi به سادگی کاربری و کنترل کامل سیستمعامل توسط کاربر کمک میکند. این سیستمعامل سریع و سبک است. بهدلیل اینکه سیستمعاملی مبتنی بر کنترل توسط کاربر است، برای مبتدیان زیاد مناسب نیست. بر خلاف Raspbian که در نصب سیستمعامل به شما کمک میکند و در پایان هم یک واسط کاربر گرافیکی فراهم میسازد، Arch با استفاده از خط فرمان در Command prompt اجرا میشود و از شما انتظار دارد همه چیز را نصب کنید ( شکل 2). با اینکه هیچ دسکتاپی وجود ندارد که شما با آن کار را آغاز کنید، اما همهچیز به گونهای قرار گرفته است که میتوانید سیستمعامل شخصی خود را با Arch بسازید.
RISC OS
RISC OS در سال 1987 در دانشگاه کمبریج طراحی شد و از نسل سیستمعاملی است که در BBC Micro استفاده شده است. واسط گرافیکی بسیار ساده و زیبایی دارد و جنبه یکپارچه و وسوسهبرانگیزی برای کاربر ایجاد میکند. با این حال، نخستین بار که از RISC OS استفاده میکنید، باید کمی صبور باشید؛ زیرا این سیستمعامل نه لینوکس است نه یونیکس و همه چیز کمی متفاوت است.
کدام توزیع از همه بهتر است؟
با چه توزیعی باید شروع کرد؟ بهطور قطع، توزیعی که از همه مناسبتر است Raspbian است؛ زیرا محیط ایدهآلی برای یادگیری و کسب تجربه فراهم میسازد. با این حال، Arch یا RISC OS را هم دستکم نگیرید. زمانی که اطلاعات بیشتری از سیستم و نحوه کار لینوکس کسب کردید، این دو گزینه بسیار مناسب خواهند بود. Raspbian کاربرپسند و استفاده از آن راحت و برای شروع کار با Raspberry Pi بهترین گزینه است. از طریق آن میتوان بهترین تعامل را با Raspberry Pi برقرار کرد. اغلب کاربران پس از مدتی کار با Raspbian و کسب مهارت و دانش درباره نحوه کار لینوکس به Arch روی آوردهاند و از این جنبه که این توزیع کنترل کامل را در اختیار کاربر قرار میدهد، رتبه بالاتری نسبت به Raspbian دارد.
منبع: مجله شبکه مترجم: سارا بصیری
سلام به نظرتون آرچ بهتر میتونه باشه یا اوبونتو؟
صد در صد اوبنتو راحت تر است برای ستفاده آرچ یکی از سخت ترین توزیع ها هستش برای شروع
و در مورد بهتر بودن هیچ توزیعی برتری خیلی خاصی به اون یکی نداره ببینید با هر کدام راحت ترین کار کنید